20 maj 2016
19:00

Bengtsfors IF

Referat: Frändefors IF - Bengtsfors IF

Vi åker till vår andra bortamatch och Frändefors står för motståndet. När domaren blåser igång matchen så är det spel på vår planhalva de första 10 minuterna då Frändefors vinner mycket boll på mitten med deras fysiska spelare. Insparkarna har vi svårt att vinna både första och andra bollar. Vi vill ändra matchbilden genom att få igång vårt passningsspel och börjar spela ute på kanterna och märker att vi börjar äga boll och väldigt snart dyker vår första målchans upp genom vackert spel ute på kanterna, både på Lovisas och Emilias kant kommer möjligheterna. Frändefors orkar inte efter 25 minuter och är i princip inte med i matchbilden på samma sätt som första 10. Nu skapar vi även målchanser via mitten där Ida, Ebba och Frida gör ett väldigt bra jobb i passningsspelet. Vi skapar 10 målchanser via Hanna, Frida, Ebba, Lovisa och Emilia som alla går rakt på Frändefors målvakt. Vi måste bli effektivare i sista tredjedelen och behöver träna mer på detta. Alla våra offensiva spelare får chansen men tyvärr så ville det sig inte idag iallafall inte i första halvlek. Första halvlek är slut 0-0 (orättvist resultat då vi var bollförande och skapar flest målchanser). I andra halvlek gör vi ett byte, Johanna kommer in istället för Emilia för att vi ska få in en mer fysisk spelare som kan vinna nickdueller åt oss. Och så blir fallet, Johanna gör sitt första inhop i seriematch i damlaget och gör ett bra inhopp. I andra halvlek så var vi inte lika briljanta i vårt spel men vi var mer effektiva då vi skapar enbart 3 bra målchanser och gjorde 1 mål. Frida bröt igenom rättvänd och kunde härmed utmana och det gör hon väldigt bra, Hanna håller positionen och Frida spelar ett smörpass till Hanna som kan göra sitt 7:e mål för sässongen! Detta var i matchminut 62. Frändefors lyckades skapa 1 farlig målchans som vår målvakt Sara räddar. Resten var en krigshistoria!
Utsedd till matchens lirare blev Evelina.
Härligt med 3 poäng och ännu en gång slappnar vi inte av i hela 90min och därför klarar vi av att hålla nollan.